Το λένε και το «εθνικό μας φαγητό», μιας και πάντα την 25η Μαρτίου έχει την τιμητική του στο ελληνικό τραπέζι. Ο λόγος για τον μπακαλιάρο, ο οποίος συνοδεύεται παραδοσιακά με σκορδαλιά.
Αυτές τις ημέρες που όλοι μένουμε στο σπίτι, είναι μια καλή ευκαιρία να φτιάξουμε μόνοι μας τη συνταγή. Και ίσως να σας μοιάζει δύσκολη, όμως, στην πραγματικότητα δεν είναι. Άλλωστε, υπάρχουν κάποια μικρά tips, που άμα τα ακολουθήσετε, θα έχετε έναν πετυχημένο μπακαλιάρο.
Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά:
1. Ξαλμυρίζετε τον μπακαλιάρο από την προηγούμενη μέρα. Ωστόσο, φροντίζετε να αλλάζετε το νερό στη διάρκεια του ξαλμυρίσματος (κάθε 4 με 5 ώρες), για να φεύγει καλά το αλάτι. Όσο πιο χοντρά είναι τα κομμάτια τόσο περισσότερο ξαλμύρισμα χρειάζονται.
2. Προσέχετε, επίσης, ο μπακαλιάρος να είναι πάντα καλυμμένος με νερό.
3. Στο κουρκούτι μπορείτε να βάλετε μπύρα, αλλά ο μπακαλιάρος θα είναι λίγο πιο βαρύς.
4. Όταν θα τον ρίξετε στο τηγάνι, το λάδι πρέπει να είναι μπόλικο και να έχει κάψει καλά.
5. Μόλις αρχίσει να ροδίζει, χαμηλώνετε λίγο τη θερμοκρασία για να μην σας αρπάξει.