Θέλετε ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για τα παιδιά σας ή έναν ξαφνικό καλεσμένο;
Το ραβανί είναι μια πολύ καλή λύση και μπορείτε να δείτε την παρακάτω εύκολη συνταγή!
Υλικά:
6 αυγά
1 κεσέ γιαούρτι 2%
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 1/2 ποτήρι καρύδα
2 1/2 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Λαδώνουμε ένα ταψί και αφού το πασπαλίσουμε με αλεύρι ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου μια ώρα στους 180 βαθμούς. Το σιρόπι θέλει 3 λεπτά βράσιμο. Ρίχνουμε χλιαρό το σιρόπι στο ζεστό ραβανί.