Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Και τώρα που μένετε στο σπίτι κι έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας, μπορείτε να το εμπλουτίσετε. Και τι καλύτερη επιλογή από το να φτιάξετε τηγανίτες με μπανάνα. Μια επιλογή που σίγουρα θα ενθουσιάσει τα παιδιά.
Υλικά για 2-4 άτομα
2 αυγά
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μεγάλη ώριμη μπανάνα
Λίγη κανέλα και εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Μέλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ρίχνετε στο μπλέντερ τα αυγά, το αλεύρι, την μπανάνα, την κανέλα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σε χυλό, χωρίς να έχει σβόλους.
Βάλτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο μέχρι να ζεσταθεί.
Τοποθετήστε στο τηγάνι δύο κουταλιές από το χυλό και αφήστε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Μόλις τελειώσει όλο το μείγμα, σερβίρετε με μέλι.