Μαγειρέψτε σήμερα τα πιο νόστιμα και υγιεινά μπιφτέκια για τα μωράκι σας!
Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς φρέσκος
1 βαθύ πιάτο(καλά γεμάτο) τρίμμα από μουσκεμένο μπαγιάτικο ψωμί
2 κρεμμύδια
1 καρότο
1 μικρή ντομάτα
1 ματσάκι μαϊντανό
1 αβγό (προαιρετικά)
½ ποτήρι ελαιόλαδο
1-2 χούφτες νερό
Ρίγανη όση θέλετε (αν βρείτε αποξηραμένη από ντόπιο πωλητή την οποία θα τρίψετε εσείς εκείνη τη στιγμή με τα χέρια σας ακόμα καλύτερα!))
Εκτέλεση
Βάλτε τον κιμά σε μια λεκάνη και απλώστε τον λίγο. Μουσκέψτε το ψωμί βυθίζοντάς το σε νερό, σφίξτε το λίγο να σουρώσει και μετά τρίψτε μόνο την ψίχα στην ποσότητα που σας δίνει η συνταγή.
Ρίξτε το τριμμένο ψωμί μέσα στο μπολ μαζί με τον κιμά.
Τοποθετήστε έναν τρίφτη πάνω στο μείγμα του κιμά και τρίψτε τα κρεμμύδια, το καρότο και τη ντομάτα.
Είναι σημαντικό να τα τρίψετε στον τρίφτη και όχι σε μπλέντερ γιατί έτσι δίνουν όλο τους το άρωμα και τα υγρά τους στον κιμά ώστε να γίνουν τρυφερά τα μπιφτέκια.
Ψιλοκόψτε το μαϊντανό (αν το ένα μάτσο σας φαίνεται πολύ ορίστε εσείς την ποσότητα που θέλετε να βάλετε) είτε στο μπλέντερ είτε στο χέρι και προσθέστε το στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Τέλος ρίξτε το αβγό, το ελαιόλαδο, το νερό, τη ρίγανη και προαιρετικά λίγο αλατάκι.
Αφού έχετε ρίξει όλα τα υλικά στο μπολ ζυμώστε το μείγμα και όταν ανακατευτούν τα υλικά καλά είναι έτοιμο.
Πλάστε τα μπιφτεκάκια και ψήστε τα όπως θέλετε: στο φούρνο, στη σχάρα, στο γκριλ.
Κατάλληλα για μωράκια από 8 – 12 μηνών.