Φέτος φτιάξτε τη δική σας βασιλόπιτα! Μια ελαφριά συνταγή για βασιλόπιτα τύπου κέικ και χυμό μανταρινιού που θα γίνει η αγαπημένη σας.
Απολαύστε την με την οικογένειά σας και τους φίλους σας το βράδυ της Πρωτοχρονιάς!
Υλικά
6 κρόκους αυγών
40 γρ. ζάχαρη
60 γρ. ελαιόλαδο
80 ml φρέσκο χυμό μανταρινιού
Ξύσμα από 2 μανταρίνια
100 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
6 ασπράδια αυγών
100 γρ. ζάχαρη
10 γρ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Χτυπήστε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Σταδιακά προσθέστε το λάδι, τον χυμό μανταρινιού και το ξύσμα και το αλεύρι. Προσθέστε την μαρέγκα στο πρώτο μίγμα και ανακατέψτε ελαφρά με ένα κουτάλι. Βάλτε το μίγμα σε μια ελαφρά βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε στους 170 C για 35 λεπτά περίπου. Ξεφορμάρετε μόνο όταν έχει κρυώσει καλά και βάζουμε το φλουρί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο από την κάτω πλευρά του κέικ. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη ή oreo θρυμματισμένα.
Πηγή: argiro.gr