Τα παιδιά δεν λένε ποτέ όχι στην σοκολάτα, ακόμα και το καλοκαίρι που η αλήθεια είναι ότι δεν ενδείκνυται για σοκολάτα. Όταν όμως σερβίρεται ως ένα δροσερό επιδόρπιο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί!
Τα υλικά
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
35 γρ. κακάο
190 γρ. ζάχαρη
60 γρ. κορν φλάουρ
2 βανίλιες άρωμα
800 ml γάλα φρέσκο
100 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ την ζάχαρη, το κακάο, τις βανίλιες και το κορν φλάουρ και ανακατέψτε καλά τα υλικά. Βάλτε σε μέτρια κατσαρόλα το φρέσκο γάλα και προσθέστε το περιεχόμενο του μπολ. Ανακατέψτε καλά με το σύρμα. Βράστε σε μέτρια φωτιά, μέχρι το μείγμα να πήξει.
Απομακρύνετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα, την οποία έχετε σπάσει σε μικρά κομματάκια.
Κάντε ένα καλό ανακάτεμα, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μοιράστε το μείγμα σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια και βάλτε τα στο ψυγείο, να κρυώσουν καλά και να απολαύσετε την κρέμα δροσερή.