Κρέπες με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη για ένα υγιεινό πρωινό

 

Μικροί και μεγάλοι αδυνατούν να αντισταθούν σε μία λαχταριστή κρέπα. Είτε αλμυρή, είτε γλυκιά αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα εδέσματα για πρωινό, ακόμη και βραδινό ή για επιδόρπιο.

Φυσικά, αν είστε γονείς και σας απασχολεί στο διατροφολόγιο του παιδιού να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες ποσότητες αλεύρων και ζάχαρης, η διατροφολόγος Μπάρμπαρα Αγγελοπούλου, προτείνει μία ιδαίτερα υγιεινή συνταγή για τα παιδιά.

Προτείνει, λοιπόν, η βάση της να είναι φτιαγμένη από αλεύρι ολικής άλεσης, το οποίο σε σχέση με το κανονικό περιέχει:

Υλικά για 10 κρέπες

Εκτελεση

Χτυπάτε καλά τα αυγά, προσθέτετε το γάλα, το αλεύρι ολικής και τη βανίλια.

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε μια μικρή ποσότητα της ζύμης. Μην το παρακάνετε, θέλουμε να καλύπτει ίσα ίσα το τηγάνι. Περιμένετε να ψηθεί από κάτω και στην συνέχεια την γυρίζετε.

Αφήνετε για λίγο την ζύμη να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και τη βγάζετε από το τηγάνι.

Τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετ ως γέμιση

Μπορείτε να γεμίσετε τις κρέπες με ό,τι θέλετε. Τρώγονται ακόμα και σκέτες, αλλά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας μπορείτε να τις εμπλουτίσετε με διάφορα υλικά όπως:

Exit mobile version