
Μικροί και μεγάλοι αδυνατούν να αντισταθούν σε μία λαχταριστή κρέπα. Είτε αλμυρή, είτε γλυκιά αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα εδέσματα για πρωινό, ακόμη και βραδινό ή για επιδόρπιο.
Φυσικά, αν είστε γονείς και σας απασχολεί στο διατροφολόγιο του παιδιού να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες ποσότητες αλεύρων και ζάχαρης, η διατροφολόγος Μπάρμπαρα Αγγελοπούλου, προτείνει μία ιδαίτερα υγιεινή συνταγή για τα παιδιά.
Προτείνει, λοιπόν, η βάση της να είναι φτιαγμένη από αλεύρι ολικής άλεσης, το οποίο σε σχέση με το κανονικό περιέχει:
- 50% περισσότερες φυτικές ίνες (ενισχύουν την πέψη και τον κορεσμό)
- 50% περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες (επιβραδύνουν την διαδικασία γήρανσης των κυττάρων)
- 20% περισσότερες βιταμίνες του συμπλέγματος Β (ενισχύουν το νευρικό σύστημα)
- 10% περισσότερα μέταλλα (ενισχύουν την οστική και μυική μάζα)
Υλικά για 10 κρέπες
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι γάλα 1,5%
- 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής
- λίγη βανίλια προαιρετικά
Εκτελεση
Χτυπάτε καλά τα αυγά, προσθέτετε το γάλα, το αλεύρι ολικής και τη βανίλια.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε μια μικρή ποσότητα της ζύμης. Μην το παρακάνετε, θέλουμε να καλύπτει ίσα ίσα το τηγάνι. Περιμένετε να ψηθεί από κάτω και στην συνέχεια την γυρίζετε.
Αφήνετε για λίγο την ζύμη να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και τη βγάζετε από το τηγάνι.
Τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετ ως γέμιση
Μπορείτε να γεμίσετε τις κρέπες με ό,τι θέλετε. Τρώγονται ακόμα και σκέτες, αλλά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας μπορείτε να τις εμπλουτίσετε με διάφορα υλικά όπως:
- μπανάνα και ταχίνι με κακάο η φιστικοβούτυρο
- τυρί κρέμα με αβοκάντο και ντοματίνια
- ξηρούς καρπούς, τριμμένο μπισκότο, φράουλα ή μπανάνα