Για τα μωράκια που μπορούν και τρώνε πλέον κρέας αυτή η σουπίτσα είναι ιδανική! Μπορείτε να τη φτιάξετε με κοτόπουλο ή με μοσχάρι.
Υλικά
50-100 γρ. κρέας από μοσχάρι χωρίς λίπος, πέτσες ή νεύρα, ή 50-100 γρ. στήθος από κοτόπουλο χωρίς πέτσες
2 μικρές πατάτες
2 μικρά καρότα
3-4 είδη διάφορα χορταρικά εποχής
2 κουταλιές γλυκού ελαιόλαδο
1 κουταλιές γλυκού χυμό λεμονιού ή ντομάτας
2 κοφτές κουταλιές σούπας ρυζάλευρο
Εκτέλεση
Καθαρίστε και κόψτε το κρέας σε μικρά κομματάκια. Βάλτε το να σιγοβράσει σε κατσαρόλα με 3 ποτήρια νερό για μισή ώρα.
Πλύντε και καθαρίστε καλά τα χορταρικά, τις πατάτες και τα καρότα. Προσθέστε τα στο κρέας που βράζει και αφήστε το να βράσει για άλλα 30-40′.
Αλέστε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μίξερ.
Αδειάστε το μίγμα στο πιάτο του μωρού και προσθέστε το χυμό ντομάτας ή λεμονιού και το λάδι. Αφήστε τη σούπα να κρυώσει λίγο και προσθέστε τις 2 κουταλιές σούπας ρυζάλευρο, ανακατεύοντας καλά με το κουτάλι.
Πηγή: sintagespareas.gr