Με αυτή τη συνταγή θα μπορέσετε να εισαγάγετε το ψάρι στη διατροφή των παιδιών, που συνήθως είναι αρνητικά απέναντι σε αυτό.
Μάλιστα αν είστε υπέρ της παραπλάνησης μπορεί και να τα «ξεγελάσετε» με αυτό το πιάτο παρουσιάζοντάς το ως κανονικούς κεφτέδες.
Υλικά
1 φιλέτο μπακαλιάρος
100γρ. τριμμένη φρυγανιά
1 μικρό καρότο
1 κομμάτι κοτσάνι σέλινου
1 σκορδοκρέμμυδο
3 κουταλιές γλυκού παρθένο ελαιόλαδο
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ το καρότο με το σέλινο και το σκορδοκρέμμυδο. Βάλτε το μείγμα σε μια κατσαρόλα με 2 κουταλιές γλυκού ελαιόλαδο και μία κουταλιά σούπας νερό και αφήστε τα να σοταριστούν.
Προσθέστε το ψάρι και ψήστε για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια μεταφέρετε όλα σε μια γαβάθα και πολτοποιήστε τα με ένα πιρούνι. Αλατίστε ελαφρά. Προσθέστε το αυγό και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατέψτε.
Πλάστε τους κεφτέδες, πανάρετε τους στη φρυγανιά, αλείψτε με ελαιόλαδο και ψήστε σε ζεστό φούρνο στους 180οC για περίπου 15 λεπτά.