Ένα εύκολο, γρήγορο και θρεπτικό σπιτικό φαγάκι για το μεσημεριανό του μωρού.
Υλικά
½ κιλό φρέσκος αρακάς
2 φρέσκα καρότα
1 μικρό κρεμμύδι
1 κουταλιά καφέ βούτυρο
1 κουταλιά γλυκού ελαιόλαδο
1 πρέζα καστανή ζάχαρη
1 μικρή πρέζα αλάτι
1 φύλλο δάφνης
50 ml νερό
Εκτέλεση
Ξεφλουδίστε τον αρακά, καθαρίστε τα καρότα με τον αποφλοιωτή και κόψτε τα σε ροδέλες. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο και το λάδι για να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προσθέστε τα καρότα, τον αρακά, το φύλλο δάφνης, τη ζάχαρη και το νερό. Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ανάλογα με τη φάση στην οποία βρίσκεται το μωρό, σερβίρετε το φαγητό όπως είναι, λιωμένο με πιρούνι ή περασμένο από το μπλέντερ.