Η σπιτική σάλτσα που θα «απογειώσει» τη γεύση στην πίτσα και όχι μόνο

Δείτε τη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει

Η σάλτσα και στην πίτσα είναι σημαντική για τη γεύση και είναι αυτή που είτε την «απογειώνει», είτε όχι. Κι επειδή η πίτσα είναι το φαγητό που αν έχεις λίγη φαντασία, μπορείς να φτιάξεις το τέλειο σε νοστιμιά αποτέλεσμα, βρήκαμε για εσάς τη σάλτσα που θα «απογειώσει» τη γεύση.

Σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου. Βέβαια, εκτός από την πίτσα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και ως σος στο κοτόπουλο ή να συνοδεύσετε με αυτήν τις τηγανιτές πατάτες.

Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι (περίπου 1 μικρό)

2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοτριμμένο σκόρδο (περίπου 2 μεσαία σκελίδες)

1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

800 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας

1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας

1/4 φλιτζάνι μέλι

1/4 φλιτζάνι ξύδι μήλου

2 κουταλιές της σούπας μελάσσα

2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα

2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire

1/2 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Θερμάνετε το λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά.

Ανακατέψτε το σκόρδο και το πιπέρι καγιέν και μαγειρέψτε μέχρι να ενσωματωθούν τα αρώματα, περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Ανακατεύετε τη σάλτσα ντομάτας, την καστανή ζάχαρη, την πάστα ντομάτας, το μέλι, το ξίδι, τη μελάσα, τη μουστάρδα, τη σάλτσα Worcestershire και τη ρίγανη. Α

Αφήνετε να βράσει, στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει, περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Κατόπιν, στο μπλέντερ βάζετε τη σάλτσα για να γίνει πουρές. Χρησιμοποιήστε την στην πίτσα την ίδια μέρα ή μεταφέρετε την σε βάζο και φυλάξτε την στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες.

Exit mobile version