Πόσοι δεν έχουμε λατρέψει το παραμύθι της Χιονάτης, τόσο μέσα από τις γραμμές των Αδελφών Γκριμ, όσο και μέσα από την μεταφορά του από τη Disney. Πόσοι δεν έχουμε σταθεί μπροστά στον καθρέφτη για να ρωτήσουμε «Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου…» και πόσοι δεν θυμόμαστε την λαχταριστή μηλόπιτα που φτιάχνει η όμορφη πριγκίπισσα στο σπίτι των 7 νάνων.
Αν, λοιπόν, θέλετε να μπείτε στην κουζίνα με τα παιδιά σας και να τη φτιάξετε μαζί, σας έχουμε την τέλεια συνταγή!
Τι θα χρειαστείτε
- 3 κόκκινα μήλα
- 4 κουταλιές καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλιές κανέλα σε σκόνη
Για την ζύμη:
- 4 αυγά
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 1 ποτήρι γάλα
- 3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κουταλάκια baking powder
- 1 κουταλάκι κονιάκ
- 1 κουταλιά ανθόνερο
- 2 φακελάκια βανίλια
- 1 κουταλιά κανέλα αλεσμένη
- 1 ποτήρι ινδοκάρυδο αλεσμένο
- 4 μήλα κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε 3 κόκκινα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες . Σε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με 4 κουταλιές καστανή ζάχαρη και 2 κουταλιές κανέλα. Απλώνουμε ομοιόμορφα τα μήλα στην βάση της φόρμας.
Για τη ζύμη:
Χτυπάμε στο μίξερ τα 4 αυγά με 1 ποτήρι ζάχαρη και 1 ποτήρι ηλιέλαιο. Προσθέτουμε το 1 ποτήρι γάλα, 1 κουταλάκι κονιάκ, 1 κουταλιά ανθόνερο, 2 φακελάκια βανίλια, 1 κουταλιά κανέλα αλεσμένη, 1 ποτήρι ινδοκάρυδο αλεσμένο, 4 κουταλάκια baking powder και 3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και χτυπάμε το μίγμα καλά μέχρι να γίνει μια ρευστή ζύμη.
Καθαρίζουμε 4 κόκκινα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε τα μήλα στη ζύμη και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε ομοιόμορφα το μίγμα στη φόρμα στην οποία είχαμε τοποθετήσει αρχικά στη βάση της τα μήλα.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 175 βαθμούς αέρα για 1 ώρα περίπου. Μόλις ψηθεί αναποδογυρίζουμε την μηλόπιτα σε μια πιατέλα.
Πασπαλιζουμε με ζάχαρη άχνη απο πάνω.
Και έτοιμη η μηλόπιτα της Χιονάτης!