Γαλλικό τοστ μπανάνα

Μία από τις πιο αγαπημένες γεύσεις του μωρού όπως είναι γνωστό είναι η μπανάνα. Σε συνδυασμό λοιπόν με το γαλλικό τοστ το κάνει πιο γλυκό! Το άπαχο γάλα σε σκόνη προσθέτει επίσης μια γερή δόση ασβεστίου και πρωτεΐνης.

Μια απολαυστική γεύση για πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό!

Υλικά για 4 φέτες
1 αυγό
2 κουταλιές σούπας πολτός μπανάνας – πορτοκαλιού
½ μικρή μπανάνα
¼ του φλιτζανιού άπαχο γάλα σε σκόνη
4 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
Σπρέι φυτικού λαδιού

Εκτέλεση
Βάλτε μαζί όλα τα υλικά και το γάλα σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν ένα μαλακό μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ.

Βουτήξτε το ψωμί στο συμπυκνωμένο μείγμα, γυρνώντας τις φέτες μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό.

Ψεκάστε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ταψί με το σπρέι φυτικού λαδιού. Βάλτε το πάνω σε μια εστία με μέτρια έως υψηλή θερμοκρασία μέχρι να κάψει. Έπειτα μειώστε τη θερμοκρασία ώστε να γίνει χαμηλή. Ψήστε το ψωμί για περίπου 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κάτω χρώμα. Γυρίστε και ψήστε και την άλλη πλευρά για περίπου 2 λεπτά.

 

Πηγή: What to Expect the First Year (Workman Publishing)

Exit mobile version