Τα τρουφάκια είναι από τα κεράσματα που ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων έχουν την τιμητική τους. Γι’ αυτό και σας βρήκαμε την πιο εύκολη κι ανέξοδη συνταγή για να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα τρουφάκια με 3 μόνο υλικά.
Υλικά
- 20 μπισκότα βουτύρου
- 100 γραμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κούπες μαύρη σοκολάτα λιωμένη
- *Τρούφα σε περίπτωση που θέλετε να τα πασπαλίσετε
Τρόπος Εκτέλεσης
- Αρχικά, ρίχνετε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα θρυμματίζετε τα ομοιόμορφα.
- Σε περίπτωση που θέλετε να τα πασπαλίσετε με μπισκότο, κρατήστε 2 κ.σ. θρυμματισμένο μπισκότο και βάλτε τα υπόλοιπα σε ένα μπολ.
- Ρίξτε στο μπολ με τα μπισκότα το τυρί κρέμα και ανακατέψτε καλά να γίνουν ένα μείγμα.
- Κατόπιν, φτιάχνετε μπαλάκια με τα χέρια σας και τα τοποθετείτε σε ένα δίσκο στο οποίο έχετε στρώσει μια λαδόκολλα.
- Βάζετε το δίσκο στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Λιώνετε τη σοκολάτα και βουτάτε σε αυτή τα τρουφάκια. Αφήστε να στάξει καλά όσο περισσεύει. Τα βάζετε πάλι στο δίσκο μέχρι να σκληρύνει η σοκολάτα.
- Για να καλυφθούν ομοιόμορφα με σοκολάτα βουτήξτε τα για δεύτερη φορά και αφήστε πάλι να κρυώσουν.
- Λίγο πριν σκληρύνει τελείως η σοκολάτα ρίξτε από πάνω τα μπισκότα που είχατε φυλάξει και αφήστε να κρυώσουν τελείως για να σερβίρετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να ρίξετε τρούφα, αν θέλετε.