Τώρα που τα παιδιά είναι στο σπίτι, αφού τα σχολεία έκλεισαν για 2 εβδομάδες, για προληπτικούς λόγους εξαιτίας του κορονοϊού, η μαγειρική μαζί τους είναι μία καλή επιλογή για να περάσετε δημιουργικά το χρόνο σας. Και το να φτιάξετε μαζί του ένα νόστιμο κέικ, είναι από τις καλύτερες επιλογές, αφού τα παιδιά λατρεύουν να φτιάχνουν κέικ.
Σας βρήκαμε, λοιπόν, την ιδανική συνταγή για την περίσταση… λαχταριστό κι εύκολο κέικ μπανάνα με σοκολάτα.
Τι χρειάζεστε:
3 φλιτζάνια αμυγδαλόσκονη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κούπας λάδι
1/4 φλιτζανιού μέλι ζεστό
3 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 μπανάνα πολτοποιημένη σε πουρέ
1 φλιτζάνι χοντροκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
Μέλι ρευστό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα 20 x 20 εκ και πασπαλίζετε με αμυγδαλόψιχα ή βάζετε ένα αντικολλητικό φύλλο.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε την αμυγδαλόψιχα, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το λάδι, μέλι ζεστό, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
Κατόπιν, ρίχνετε τα υγρά συστατικά στο μείγμα αμυγδαλόψιχας και ανακατεύετε απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Διπλώνετε με μια σπάτουλα τη σοκολάτα και το πουρέ μπανάνας και στη συνέχεια το ρίχνετε στη φόρμα.
Ψήνετε για 33-43 λεπτά.