Ο μπακαλιάρος είναι το πιάτο της σημερινής ημέρας και δε λείπει από κανένα σπίτι την 25η Μαρτίου. Άλλωστε, σήμερα ακόμη και όσοι νηστεύουν για το Πάσχα, «σπάνε» τη νηστεία και τρώνε μπακαλιάρο.
Επειδή, όμως, αυτές τις ημέρες όλοι μένουμε σπίτι, μπορείτε να φτιάξετε το κουρκούτι για το μπακαλιάρο με υλικά που έχετε στο σπίτι σας.
Τι θα χρειαστείτε:
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
1 πρέζα ζάχαρη
άσπρο πιπέρι
νερό όσο πάρει
Πώς θα το φτιάξετε:
Μέσα σε ένα μπολ, διαλύετε τη μαγιά και τη ζάχαρη με λίγο χλιαρό νερό, ενώ προσθέτετε λίγο από το αλεύρι.
Ανακατεύετε με σύρμα και αφήνετε το μείγμα να αφρίσει και να φουσκώσει.
Σε μία άλλη μικρή λεκάνη, ρίχνετε το υπόλοιπο αλεύρι, κάνετε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνετε το προζύμι.
Προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ρίχνετε σταδιακά τόσο νερό, όσο χρειάζεται ώστε να έχετε έναν παχύρρευστο χυλό.
Τον αφήνετε να φουσκώσει.