Διστάζετε να φτιάξετε τη δική σας βασιλόπιτα και καταλήγετε να αγοράζετε τις έτοιμες; Ήρθε η ώρα να φτιάξετε την πιο πετυχημένη, μυρωδάτη και λαχταριστή βασιλόπιτα, που θα εντυπωσιάσει με την εμφάνιση και τη νοστιμιά της τους καλεσμένους σας.
Πανεύκολη και πεντανόστιμη!
Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κούπα πρόβειο γιαούρτι
- 250 γρ. βούτυρο
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
- 6 αυγά
- χυμός από 2 πορτοκάλια
- 1 κουταλιά σούπας ξύσμα από φλούδα πορτοκαλιού
- 1 βανίλια
- 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια ή φουντούκια (προαιρετικά)
- 1 κούπα ξανθιές σταφίδες
Εκτέλεση:
Χτυπήστε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέστε διαδοχικά το βούτυρο, το γιαούρτι, την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπήστε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Ρίξτε σιγά-σιγά το αλεύρι και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.
Διαλύστε το μπέικιν πάουντερ στον χυμό πορτοκαλιού, προσθέστε το στο μείγμα και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά.
Προσθέστε, αν θέλετε, τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
Ψήστε σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί στους 200 βαθμούς.
Στολίστε με ζάχαρη άχνη, αφού πρώτα κρυώσει η βασιλόπιτα. Αν παραλείψετε το στόλισμα, μπορείτε να την φτιάχνετε και οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου, σαν κέικ.