Χορταστική και νόστιμη ομελέτα φούρνου

Η αλήθεια είναι πως αυτές τις ημέρες που είμαστε στο σπίτι, οι ιδέες για ένα γρήγορο φαγητό – μιας και τα παιδιά, κυρίως, συνεχώς ζητούν να φάνε κάτι – αρχίζουν να εξαντλούνται. Μία καλή, γρήγορη και λαχταριστή συνταγή είναι η ομελέτα φούρνου, με υλικά που έχετε στο σπίτι.

Υλικά που χρειάζεστε για 4 άτομα

8 αυγά

2 πατάτες

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

1/4 κασέρι

1 πιπεριά

Εκτέλεση

Καθαρίζετε αρχικά τις πατάτες, και τις κόβετε για τηγάνισμα σε λεπτές ροδέλες.

Σε ένα τηγάνι, βάζετε λάδι και τηγανίζετε τις πατάτες μέχρι να γίνουν μαλακές.

Κόβετε την πιπεριά σε μικρά κομματάκια. Κόβετε το κασέρι σε μικρά κυβάκια.

Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ. Ρίχνετε μέσα το κασέρι.

Σοτάρετε σε μικρό τηγάνι τις πιπεριές για 5 λεπτά.

Σε ένα πυρέξ αδειάζετε τις πατάτες και τις πιπεριές και κατόπιν περιχύνετε με το μείγμα των αυγών.

Προσθέτετε λίγο πιπέρι και ψήνετε την ομελέτα στους 200oC για 20 λεπτά.

Exit mobile version