Μπράουνις ελατάκια

Ένα γλυκό κόσμημα για το αποψινό εορταστικό σας τραπέζι που θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους.

Αν δεν τα έχετε ξαναδοκιμάσει ίσως σας φανούν λίγο «απαιτητικά». Όμως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει και θα ξετρελάνει ασφαλώς τα παιδιά.

Υλικά
100 γραμμ. λευκή σοκολάτα
100 γραμμ. κουβερτούρα σοκολάτα
100 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος
150 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
3 μεγάλα αυγά
150 γραμμ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά σούπας κρέμα γάλακτος NOYNOY
150 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
κακάο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Κόψτε σε κομμάτια τη λευκή σοκολάτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σταγόνες λευκής σοκολάτας. Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα και τη σοκολάτα γάλακτος με ένα μαχαίρι. Βάλτε τις δύο ψιλοκομμένες σοκολάτες (κουβερτούρα και γάλακτος) με το βούτυρο σε μπεν μαρί να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά κι ανακατέψτε. Με μίξερ χειρός χτυπήστε τα 3 αυγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι για 3΄-4΄ να πυκνώσουν και να κρεμώσουν καλά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε, πάντα ανακατεύοντας, τις λιωμένες σοκολάτες. Τέλος κοσκινίστε στο μείγμα το αλεύρι και με σπάτουλα ανακατέψτε απαλά, διπλώνοντας το μείγμα. Ρίξτε και τα κομμάτια λευκής σοκολάτας. Ανακατέψτε απαλά. Βουτυρώστε καλά μικρό τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος και αδειάστε το μείγμα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20΄. Αφήστε για 15΄ να κρυώσει. Πασπαλίστε με κακάο.

Exit mobile version