Πολλοί πιστεύουν πως το ρύζι δεν χρειάζεται να είσαι κι… επιστήμονας για να το φτιάξεις. Στην πραγματικότητα, όμως, το μαγείρεμά του δεν είναι και τόσο εύκολο όσο νομίζεις. Γιατί στο τέλος μπορεί να σου «λασπώσει» – το πιο πιθανό – ή να σου βγει άβραστο.
Εμείς, όμως, σου έχουμε το μυστικό για να φτιάξεις το τέλειο ρύζι σε χρόνο dt και με απλές κινήσεις. Και είναι τόσο εύκολο που το λένε και το ρύζι της… τεμπέλας.
Τι κάνεις:
Το παν είναι η σωστή αναλογία. 1 ποτήρι ρύζι αντιστοιχεί σε 3 ποτήρια νερό.
Στη συνέχεια, βάζετε το νερό στον βραστήρα και όσο αυτό βράζει, ανάβετε το μάτι της κουζίνας και σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε λάδι μέχρι να καλυφθεί ο πάτος. Το ζεσταίνετε και ρίχνετε το ρύζει.
Ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα και μετά ρίχνετε το νερό και λίγο αλατάκι. Ανακατεύετε μία με δύο φορές. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια καθαρή, βαμβακερή πετσέτα, κλείνετε με το καπάκι της κατσαρόλας και ρυθμίζετε τη φωτιά στο πιο χαμηλό.
Σε 15 λεπτά το ρύζι θα είναι έτοιμο.