Με μια κρέπα από φαγόπυρο μπορείτε να ευχαριστήσετε το μωρό σας πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Η κρέπα είναι ένα ισορροπημένο και υγιεινό γεύμα.
Υλικά για τη ζύμη
2 κουταλιές γλυκού αλεύρι ζαχαροπλαστικής
2 κουταλιές γλυκού αλεύρι από φαγόπυρο, σόγια ή καλαμποκάλευρο
100ml γάλα
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
Λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάλτε τα αλεύρια και το αλάτι. Χτυπήστε το αυγό και ρίξτε το στο μπολ. Κατόπιν ρίξτε το γάλα. Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να γίνει η ζύμη παχύρρευστη. Ζεστάνετε καλά το τηγάνι σας και προσθέστε το λάδι ή το βούτυρο. Το βούτυρο πρέπει να τσιτσιρίσει αλλά όχι να μαυρίσει. Παρουσιάστε την κρέπα σαν ένα μικρό φάκελο, δηλαδή διπλώστε τις στρογγυλές άκρες της για να σχηματίσετε μια τετράγωνη κρέπα που θα περιέχει τη γαρνιτούρα.
Ιδέες για τη γαρνιτούρα
Κλασσική: Λίγο τριμμένο τυρί, όπως γραβιέρα ή άλλο σκληρό τυρί που αρέσει στο μωρό. Αν θέλετε, αρωματίστε με μοσχοκάρυδο.
Εκλεπτυσμένη: Ένα ή δύο μανιτάρια ψιλοκομμένα και τσιγαρισμένα σε λίγο βούτυρο για να γλιστρήσουν μέσα στην κρέπα.