Η βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική για την υγεία των παιδιών και γνωρίζουμε όλοι ότι ο ήλιος είναι βασική πηγή πρόσληψης αλλά όχι η μοναδική. Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει σε πολλές τροφές αλλά βρίσκεται σε σημαντικά επίπεδα μόνο σε ορισμένα ψάρια. Επιπλέον σε ορισμένα τρόφιμα έχει προστεθεί βιταμίνη D . Για παράδειγμα, το γάλα είναι ενισχυμένο, αλλά ένα ποτήρι 2% αγελαδινού γάλακτος παρέχει μόνο 120 IU βιταμίνης D, ενώ η ενισχυμένη σόγια, το αμυγδαλωτό γάλα και τα γάλατα βρώμης παρέχουν 100 έως 144 IU ανά φλιτζάνι. Κάποια άλλα τρόφιμα, όπως τα δημητριακά για πρωινό, είναι εμπλουτισμένα, αλλά σε πολύ χαμηλά επίπεδα (περίπου 80 IU). Τα αυγά μπορούν να έχουν μικρές ποσότητες βιταμίνης D αν το κοτόπουλο ταΐστηκε με τη βιταμίνη.
Άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα — όπως το γιαούρτι και το τυρί — συνήθως δεν είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη D. Η μόνη άλλη τροφή με σημαντικές ποσότητες βιταμίνης D είναι τα ωμά λευκά μανιτάρια που έχουν εκτεθεί σε υπεριώδη ακτινοβολία: 1/2 Κύπελλο περιέχει 366 IU.