Οι τελευταίοι είναι εκείνοι οι οποίοι κάθε φορά καλούνται να τα επαναφέρουν στην τάξη. Το θέμα, όμως, είναι να γίνει με τρόπους που θα πάρουν το σωστό μήνυμα από εσάς και όχι απλά να γεμίσουν ενοχές.
Δείτε παρακάτω χρήσιμες συμβουλές:
Μην το βάζετε τιμωρία και ειδικά για το παραμικρό. Ναι μεν είναι η εύκολη λύση, αλλά όλο και περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν πως πρόκειται για μια άκρως αντιπαιδαγωγική μέθοδο.
Αποφύγετε να του πείτε κουβέντες που θα το πληγώσουν, θα το κάνουν να πιστέψει ότι δεν το αγαπάτε και θα κλονίσουν έτσι την αυτοπεποίθησή του. Και κυρίως θα αμφισβητήσει τα αισθήματα σας προς εκείνο.
Μην αφήσετε να εννοηθεί ότι σας στενοχώρησε ή πρόδωσε την εμπιστοσύνη σας, αλλά ότι τέτοιες συμπεριφορές, για παράδειγμα, δεν αρμόζουν σε παιδί της ηλικίας του.
Δεν είναι καλό να στέκεστε μόνο στα αρνητικά μιας συμπεριφοράς του παιδιού. Αναγνωρίστε την καλή προσπάθεια (αν όντως έχει γίνει) και γενικά δώστε μια πιο θετική νότα στο γεγονός.
Αναρωτηθείτε μήπως οι δικές σας απαιτήσεις από το παιδί ή του ίδιου προς τον εαυτό του είναι υπερβολικές και όταν θεωρεί ότι δε στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, νιώθει ενοχές.