Οι φανταστικοί φίλοι των παιδιών

Έχοντας τα παιδιά φανταστικούς φίλους κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας μπορεί μερικές φορές να εκπλήξει μερικές οικογένειες.
Το παιδί μου αισθάνεται μόνος;
Δεν τους δίνουμε αρκετή προσοχή;
Ανησυχούν τόσο πολύ για κάτι και έπρεπε να βρουν έναν φανταστικό φίλο για να μιλήσουν;
Γιατί έπρεπε να εφεύρουν έναν φίλο αντί να βρουν ένα πραγματικό;

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους γονείς να πιστεύουν ότι αν το παιδί τους δημιουργήσει έναν φανταστικό φίλο, είναι επειδή κάτι κάτι κακό συνέβη σε αυτούς ή είναι μόνοι.

Αυτή η αμφιβολία ως προς το αν η φροντίδα που δίνουν στο παιδί είναι αρκετή, κάνουν τους γονείς να θέτουν τον εαυτό τους έναν απεριόριστο αριθμό ερωτήσεων, που συχνά επιδεινώνουν μόνο το πρόβλημα.

Στην αναζήτηση απαντήσεων, οι ίδιοι γονείς αναρωτιούνται εάν το παιδί τους είναι το μόνο που έχει φανταστικούς φίλους ή αν είναι κοινό μεταξύ άλλων  παιδιών αυτής της εποχής.

Για να διευκρινίσετε αυτές και άλλες αμφιβολίες, συνεχίστε να διαβάζετε.

Τι είναι Φανταστικοί Φίλοι;

Φανταστικοί φίλοι είναι χαρακτήρες που δεν είναι πραγματικοί, ζουν στο μυαλό ενός παιδιού και εμφανίζονται και εξαφανίζονται ανάλογα με την ανάγκη κάθε ατόμου.

Είναι οι συνέπειες μίας Ψυχικής Διαταραχής;

Όχι απαραίτητα επειδή είναι γενικά φυσιολογικοί. Αυτοί οι χαρακτήρες εμφανίζονται συνήθως στο μυαλό των παιδιών ηλικίας μεταξύ 2 και 8 ετών και εξαφανίζονται με την πάροδο του χρόνου.

Ωστόσο, εάν υποψιάζεστε ότι η άφιξη των φανταστικών φίλων του παιδιού σας δεν είναι φυσιολογική, συνιστούμε πάντα να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Ρωτήστε έναν παιδοψυχολόγο επειδή είναι αυτοί που θα μπορούν να σας πουν με βεβαιότητα εάν είναι φυσιολογικό ή σύμπτωμα μιας διαταραχής.

Exit mobile version