Βρεφικό μασάζ, ευεργετικά χάδια για χαρούμενα μωρά

Το βρεφικό μασάζ ενισχύει την αίσθηση ασφάλειας και ηρεμίας που νοιώθουν τα βρέφη μέσα από τη σωματική επαφή ενώ παράλληλα καταπραΰνει προσφέροντας πολλαπλά οφέλη μεταξύ των οποίων ανακούφιση από γαστρεντερικούς πόνους, κολικούς και δυσκοιλιότητα, ενίσχυση της αύξησης σωματικού βάρους, βελτίωση της πέψης και της κυκλοφορίας καθώς και χαλάρωση από τους πόνους της οδοντοφυΐας.

Πολύ περισσότερο, το βρεφικό μασάζ ενισχύει τη σχέση του βρέφους με το γονιό μέσα από το άγγιγμα και τη σωματική επικοινωνία.

Πότε

Επιλέξτε μια ώρα μεταξύ των γευμάτων, ιδανικά μετά το μπάνιο και πριν τον ύπνο, εξασφαλίστε ένα ζεστό περιβάλλον και μην ξεχάσετε να τρίψετε τα χέρια σας με λάδι για να τα φέρετε σε πιο ζεστή θερμοκρασία πριν την επαφή με το δέρμα του μωρού.

Βιολογικό Λάδι

Χρησιμοποιήστε λάδι πλούσιο σε φυτικά έλαια που είναι φιλικά προς το δέρμα του μωρού, όπως το βιολογικό λάδι Chicco που είναι πλούσιο σε αμυγδαλέλαιο,  γνωστό για τις πολύτιμες μαλακτικές και χαλαρωτικές του ιδιότητες .

Προφύλαξη

Ανεξάρτητα από το λάδι που θα χρησιμοποιήσετε, καλό είναι να δοκιμάσετε μια μικρή ποσότητα στο δέρμα του μωρού για να αποκλείσετε οποιαδήποτε αρνητική δερματική αντίδραση.

Εκτέλεση

Ξεκινήστε από τα πόδια και αφήστε το μωρό να συνηθίσει την αίσθηση, προχωρήστε σταδιακά και προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια κυκλική ρουτίνα μέσα από την κίνηση των χεριών στο σώμα του μωρού.  

Όλα τα προϊόντα της Chicco μπορείτε να τα βρείτε στο Pharmacy295.

Exit mobile version