Πώς πρέπει να κρατάτε το νεογέννητο μωρό σας

Ένα από τα πρώτα άγχη των νέων γονιών είναι το πώς θα κρατάνε το νεογέννητο μωρό τους. Πολλοί είναι οι γονείς που έχουν πρόβλημα μέχρι να συνηθίσουν στον τρόπο με τον οποίο θα το κρατάνε από το φόβο τους να μη του κάνουν κακό.

Δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να κρατάτε το μωρό σας…

Το κράτημα σαν κούνια: Η τεχνική του είναι πολύ απλή. Θα πρέπει να έχετε τοποθετημένο το κεφάλι του μωρού σας στην καμπύλη που κάνει το χέρι σας όταν το διπλώνετε προς τα μέσα.

Κράτημα από την κοιλιά: Πρόκειται για μια από τις καλύτερες στάσεις για το μωρό, ιδιαίτερα αν πάσχουν από κολικούς. Ακουμπήστε το στήθος του μωρού στο χέρι σας και το άλλο ακουμπήστε το στην πλάτη του για να είναι ασφαλές.

Κράτημα στους ώμους: Ένας ακόμη καλός τρόπος να κρατάτε το μωρό σας είναι να το βάζετε στους ώμους σας. Ακουμπήστε το στον ώμο και βάλτε το χέρι σας από κάτω για να το κρατάτε. Με το άλλο σας χέρι μπορείτε να κρατάτε το λαιμό του.

Μην ξεχνάτε ότι αυτό που χρειάζεται ένα μωρό είναι κυρίως να αισθάνεται ασφάλεια στην αγκαλιά σας. Μην φοβάστε να το κρατάτε αγκαλιά και να του δίνετε την αγάπη που χρειάζεται…

Exit mobile version