Πώς φτιάχνω το γάλα του μωρού μου

Αν και η προετοιμασία της σκόνης γάλακτος φαίνεται απλή υπόθεση, θα πρέπει να προσέξουμε ώστε να την κάνουμε σωστά.

Αρχικά, θα πρέπει να ετοιμάσουμε το μπιμπερό αποστειρώνοντας το και έπειτα να προσθέσουμε το γάλα!

Ακολουθήστε τη διαδικασία για να φτιάξετε σωστά το γάλα:

• Πλύνετε τα χέρια σας και γεμίζετε το βραστήρα με καθαρό νερό και το αφήνετε να βράσει. Έπειτα, θα πρέπει να το αφήσετε να κρυώσει λίγο και αφού πάρει τη σωστή θερμοκρασία περίπου (40 °C) ρίχνετε την απαιτούμενη ποσότητα στο μπιμπερό.

• Με την μεζούρα που βρίσκεται στη συσκευασία της σκόνης βάζετε την ποσότητα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται. Δώστε προσοχή στη δοσολογία γιατί κάποιο λάθος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο μωρό.

• Ανακινήστε δυνατό το μπιμπερό για να διαλυθεί καλά η σκόνη. Ρίξτε μία σταγονίτσα γάλακτος στο πάνω μέρος του χεριού σας για να βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία είναι καλή.

Exit mobile version