Η αλήθεια είναι πως για πολλά παιδιά η πιπίλα δεν είναι απλά μία συνήθεια, αλλά έχει γίνει για εκείνα κάτι σαν… εξάρτηση. Και μπορεί η πιπίλα να το χαλαρώνει, όμως, μεγαλώνοντας το παιδί η χρήση της μπορεί να του δημιουργήσει προβλήματα στο λόγο ή ορθοδοντικά. Γι’ αυτό και το κόψιμο θα πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν νωρίτερα.
Έλα, όμως, που για κάποια παιδάκια ο αποχωρισμός αυτός με την πιπίλα δεν είναι καθόλου εύκολος. Και οι γονείς έρχονται σε απελπισία προσπαθώντας να την κόψουν. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι, που μπορείτε να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Δείτε ποιοι είναι αυτοί
Την κόβετε σταδιακά
Το «μια κι έξω» δεν αποδεικνύεται σοφό σε όλες τις περιπτώσεις και ούτε αποτελεσματικό. Θα χρειαστεί, λοιπόν, να δείξετε υπομονή και να ξεκινήσετε τον αποχωρισμό σταδιακά. Δεν χρειάζεται να έχετε την πιπίλα πάντα εύκαιρη. Αρχίστε, να την κρύβετε γιατί όσο το παιδί δεν τη βλέπει, τόσο πιο εύκολα θα ξεχαστεί. Καλύτερα στην αρχή να τη δίνετε μόνο όταν πηγαίνει για ύπνο.
Χάλασε η πιπίλα
Πρόκειται για έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους και τον συνιστούν και οι ειδικοί. Πάει, η πιπίλα χάλασε! Κόψτε την, λοιπόν, λίγο στην άκρη και μόλις το παιδί καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά, θα την πετάξει από μόνο του.
Αφήστε την στο σπίτι ή μέσα στην τσάντα σας
Όταν βγαίνετε βόλτα δεν χρειάζεται να την παίρνετε μαζί σας ή τουλάχιστον δεν χρειάζεται να την εμφανίζεται. Αφήστε την μέσα στην τσάντα σας και χρησιμοποιείστε την μόνο σε περίπτωση πραγματικής ανάγκης.
Ο παραδοσιακός αλλά «καυτερός» τρόπος της γιαγιάς
Δεν είναι λίγοι οι γονείς που έχουν απελπιστεί και στρέφονται προς τον παραδοσιακό τρόπο της γιαγιάς. Ναι αυτόν με την κόκκινη πιπεριά ή το πιπέρι. Βάζετε, λοιπόν, στην άκρη της πιπίλας λίγο πιπέρι ή κόκκινη πιπεριά και το παιδί λόγω της καυτερής αίσθησης, θα δείτε θα την κόψει. Προσοχή, όμως, λίγη ποσότητα.