Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν κάνουν όλες οι τροφές καλό στη μητέρα αλλά ούτε και στο έμβρυο.
Δείτε ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγει μια εγκυμονούσα:
• Πείτε όχι στο αλκοόλ.
Η κατανάλωση του αλκοόλ συνδέεται με τον πρόωρο τοκετό, πνευματική καθυστέρηση, γενετικές ανωμαλίες, και λιποβαρή νεογέννητα.
• Περιορίστε τη καφεΐνη.
Πίνετε μέχρι δύο ποτήρια καφέ ημερησίως.
• Μη τρώτε ωμό ψάρι
Δεν πρέπει να φάτε σούσι, οστρακοειδή και μαλάκια όπως π.χ. μύδια.
• Μη τρώτε ψάρια μεγάλα ψάρια όπως ξιφία, και σολομό.
Έρευνες επισημαίνουν ότι έχουν ανιχνευθεί πολλές φορές βαρέα τοξικά μέταλλα, όπως κάδμιο, μόλυβδος και υδράργυρος σε μεγάλα ψάρια.
• Αποφεύγετε τη φέτα, το brie, το ροκφόρ και όλα τα μαλακά τυριά
Τα μαλακά τυριά γιατί έχουν χαμηλή ή καθόλου παστερίωση, και υπάρχει κίνδυνος για λιστέρια.
• Πλύνετε σχολαστικά φρούτα και λαχανικά
Θέλουν καλό πλύσιμο γιατί υπάρχει κίνδυνος για τοξοπλάσμωση, μια ασθένεια που βάζει σε σοβαρό κίνδυνο την εγκυμοσύνη.
• Αποφύγετε τα ωμά και μισόψημένα αυγά και πουλερικά.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος εάν καταναλώσετε ωμό αβγό και μισοψημένα πουλερικά είναι να κολλήσετε το μικρόβιο της σαλμονέλας.