Η ιστορία της φωτογραφίας που έγινε viral

Οι φωτογραφίες του θηλασμού έχουν αποκτήσει το δικό τους κοινό στα social media και γενικότερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Από τη μια είναι εκείνοι που τάσσονται υπέρ του δημόσιου θηλασμού και από την άλλη είναιι άλλοι που “μάχονται” να κατεβούν οι φωτογραφίες θηλασμού από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο παρελθόν έχουμε δει αρκετές celebrities να μοιράζονται φωτογραφίες του εαυτού τους την ώρα που θηλάζουν με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Κάποιες από αυτές είναι η Olivia Wildem, η Gwen Stefani αλλά καιι η Angelina Jolie (Δείτε σε σχετικό άρθρο του Baby.gr Διάσημες μαμάδες την ώρα του θηλασμού.) Αλλά υπάρχει και μια φωτογραφία για την οποία πολλοί κάνουν λόγο: πρόκειται για ένα κολάζ side by side που δείχνει μια γυναίκα να θηλάζει το μωρό της στην τουαλέτα και από την άλλη ένας άνδρας να τρώει ένα πιάτο με ζυμαρικά, επίσης στην τουαλέτα.  

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από την Ισραηλινή φωτογράφος και μητέρα δύο παιδιών, Tamar Shugert (ο άντρας στο δεύτερο πλάνο είναι ο σύζυγός της), η οποία έλαβε μέρος σε έναν διαγωνισμό στο Facebook της σελίδας 52Frames «Make a Statement» (Κάντε μια δήλωση.)

Μόλις είδε το «Κάντε μια δήλωση» ήξερε πολύ καλά τι θα πει. «Αν και ποτέ δεν μου ζητήθηκε προσωπικά να πάω στην τουαλέτα για να θηλάσω, σε πολλούς φίλους μου έχει συμβεί. Όπως καταλαβαίνετε, δεν το χωράει ο νους μου!» δηλώνει η ίδια στο Yahoo Parenting.  

Η Shugert συμμετείχε στον διαγωνισμό με αυτή την φωτογραφία και την συνόδευσε με τη λεζάντα «Εάν δεν είστε πρόθυμοι να φάτε το μεσημεριανό σας γεύμα στην τουαλέτα, τότε μην περιμένετε από μένα να ταΐσω το παιδί μου εκεί!» Η φωτογραφία κέρδισε στον διαγωνισμό και έγινε viral αλλά όχι για τους λόγους που φαντάζεστε!  

«Κάποιοι θεώρησαν προσβλητικό το γεγονός ότι σκεπάζομαι με μουσελίνα» λέει η Shugert . «Ποτέ όμως δεν ήθελα να βρεθώ στην δυσάρεστη θέση να μου ζητηθεί να φύγω για να θηλάσω το μωρό μου αλλά ούτε θέλω να φέρω και τους υπόλοιπους σε δύσκολη θέση δείχνοντας το στήθος μου και γι’ αυτό σκεπάζομαι.» «Κάποιοι από εκείνους που σχολίασαν την φωτογραφία είπαν ότι το στήθος δεν είναι σεξουαλικό. Πιστεύω όμως ότι το στήθος έχει διττό σκοπό και ότι είναι σεξουαλικά και στην δική μου θρησκεία  – Ορθόδοξος Ιουδαϊσμός – η σεξουαλικότητα χρησιμοποιείται ως ισχυρή δύναμη μέσα τους γάμους και δεν είναι κάτι που πρέπει να δείχνουμε σε όλους», προσθέτει.

Ανεξάρτητα από το τι φοράει στη φωτογραφία, το μήνυμα που θέλησε να περάσει η  Shugert είναι ότι κάποια στιγμή η κοινωνία μας θα πρέπει να γίνει πιο δεκτική στον δημόσιο θηλασμό.  

Exit mobile version