Το καρπούζι είναι από τα αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, το οποίο καταναλώνουμε με… το κιλό. Ωστόσο, πολλές είναι οι μέλλουσες μαμάδες που αναρωτιούνται, αν μπορούν άφοβα να τρώνε καρπούζι στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Και αν τους προσφέρει κάποια οφέλη.
Και η απάντηση είναι, «ναι μπορείτε». Μάλιστα, το καρπούζι ως φρούτο είναι ωφέλιμο, ενώ και στην εγκυμοσύνη τα οφέλη του είναι πολλαπλά.
Δείτε παρακάτω κάποια από αυτά:
- Καταπολεμά τις καούρες
- Μειώνει τις πρωινές ναυτίες
- Μειώνει το πρήξιμο από την κατακράτηση υγρών
- Αντιμετωπίζει την αφυδάτωση
- Ανακουφίζει από τις μυϊκές κράμπες
- Απαλλάσσει από τις πανάδες
- Περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες νερού που το καθιστούν φυσικό διουρητικό
- Ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας