Αυτά τα αξιοπερίεργα γλειφιτζούρια θα ξετρελάνουν τους μικρούς μας φίλους και σίγουρα θα κλέψουν την παράσταση στα παιδικά πάρτι αλλά και σε πικ – νικς!
Υλικά
Για το γλειφιτζούρι κοτόπουλο
- 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- 1 αυγό
- 5 κουταλιές της σούπας φιστίκια, ψιλοκομμένα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
Για την σος
- 6 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 1/2 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλιά της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1/2 κουταλιά της σούπας βασιλικός, ψιλοκομμένος
- 1/2 κουταλιά της σούπας σάλτσα δυόσμου
Εκτέλεση
Κόψτε τα στήθη του κοτόπουλου κατά μήκος και στη συνέχεια προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Βουτήξτε το κοτόπουλο μέσα στο αλεύρι και από τις δυο πλευρές.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε καλά το γάλα και το αυγό. Βουτήξτε το κοτόπουλο και σε αυτό το μείγμα και συνέχεια ρίξτε από πάνω του τα ψιλοκομμένα φιστίκια. Φροντίστε το κοτόπουλο να είναι πλήρως επικαλυμμένο.
Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά και προσθέστε το λάδι. Μόλις κάψει το λάδι, τηγανίστε το κοτόπουλο μέχρι να είναι πάρει ομοιόμορφο χρώμα και να ψηθεί καλά.
Σερβίρετε το κοτόπουλο σε ξυλάκια από σουβλάκια για να μοιάζει με γλειφιτζούρι. Σε ξεχωριστό μπολ σερβίρετε την συνοδευτική σος .