Υπάρχει παιδί που λέει όχι στις κρέπες; Είτε γλυκές είτε αλμυρές είναι λιχουδιά, ειδικά όταν είναι φτιαγμένες από τα χεράκια της μαμάς!
Υλικά
- 110γρ. αλεύρι
- Μια πρέζα αλάτι (προαιρετικό)
- 1 αυγό
- 300 ml γάλα
- 15γρ. βούτυρο λιωμένο
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Κάντε μια λακκούβα στο κέντρο και στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά και το μισό γάλα.
Ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα ώστε να μην γίνουν σβώλοι και στη συνέχεια προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ελαφρώς λαδωμένο και περιχύστε μια ποσότητα με μια κουτάλα ώστε να υπάρχει μια λεπτή στρώση στη βάση του τηγανιού.
Αφήστε το να ροδίσει και στη συνέχεια αναποδογυρίστε το με μια σπάτουλα ώστε να ροδίσει και από την άλλη.
Σερβίρετε με ζάχαρη ή σιρόπι σφενδάμου.