Μια καλή επιλογή για να πείσετε τα παιδιά να φάνε τον αρακά είναι να τον συνοδέψετε με ρύζι.
Αν πάλι είναι αρνητικά, αντί για αρακά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κολοκύθα, που είναι αγαπητή στα παιδιά λόγω της γλυκιάς της γεύσης.
Υλικά
- 50 γρ. ρύζι
- 30 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
- ½ σκορδοκρέμμυδο
- Ρίγανη
- 1 κουταλιά σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι
Εκτέλεση
Βράστε το ρύζι σε άφθονο αλατισμένο νερό. Καθαρίστε το μεταξύ υο σκορδοκρέμμυδο, τρίψτε το και σοτάρετε το σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο για 2 λεπτά, προσθέτοντας μετά τον αρακά και τη ρίγανη.
Αλατίστε και προσθέστε 1 ποτήρι νερό, συνεχίζοντας το βράσιμο για άλλα 15 – 20 λεπτά. Όταν βράσει ο αρακάς, προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε ξανά ώστε να πάρει γεύση. Σερβίρετε χλιαρό.