Η έλλειψη σιδήρου είναι ένα κοινό διατροφικό πρόβλημα, στην πρώιμη παιδική ηλικία.
Φροντίστε λοιπόν το μωράκι σας από την ηλικία των 6 μηνών και άνω να τρώει δύο φορές την εβδομάδα κόκκινο κρέας. Μια πολύ ωραία συνταγή και πλούσια πηγή σιδήρου είναι το μοσχαράκι γιουβέτσι. Χρειάζεται καλό και αργό μαγείρεμα για να γίνει τρυφερό το κρεατάκι και θα ξετρελάνει το μωράκι σας!
Υλικά
- ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη και τριμμένη
- 1 ½ κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 300γρ άπαχη μοσχαρίσια μπριζόλα
- 400ml νερό
- 200γρ. καρότα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
- 300γρ πατάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- ½ ραβδί σέλινο, ψιλοκομμένο
- 1 κλαδάκι μαϊντανό
- 2 κλαδάκια θυμάρι (προαιρετικά)
- 110γρ μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 ° C. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά. Ρίξτε το αλεύρι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε το κρεατάκι σε αυτό. Προσθέστε το αλευρωμένο κρέας στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. Συμπληρώστε το νερό κι ανακατέψτε για ένα λεπτό.
Προσθέστε τα λαχανικά και τα βότανα και μαγειρέψτε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες. Προσθέστε τα μανιτάρια και συνεχίστε το βράσιμο για 30 λεπτά.
Τέλος πολτοποιήστε την μερίδα που επιθυμείτε στο μπλέντερ και σερβίρετε τον πουρέ στο μωράκι σας.
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 2 ώρες και 35 λεπτά
Ποσότητα: 8 μερίδες