Νόστιμο ριζότο που θα ξετρελάνει τα μωράκια από 9 μηνών και άνω!
Συνοδέψτε το με κόκκινη κολοκύθα που είναι πλούσια πηγή βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και άλλων θρεπτικών συστατικών.
Υλικά
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1½ κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
100γρ ρύζι μπασμάτι
450ml βραστό νερό
150γρ κόκκινη κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη
3 ώριμες ντομάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
50γρ τυρί τύπου Cheddar τριμμένο
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι με το μισό ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Ανακατέψτε μέσα καλά το ρύζι. Προσθέστε το νερό, σκεπάστε και ψήστε σε δυνατή φωτιά για περίπου 8 λεπτά. Ανακατέψτε μέσα την κόκκινη κολοκύθα, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και ψήστε για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
Στο μεταξύ σοτάρετε τις ντομάτες σε μικρή κατσαρόλα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. Ανακατέψτε μέσα το τυρί μέχρι να λιώσει. Προσθέστε το μείγμα ντομάτας και τυριού στο ψημένο ρύζι και ανακατέψτε.