Συμβαίνει στις περισσότερες γυναίκες τουλάχιστον μια φορά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πιθανότατα αυτή την εποχή του χρόνου.
Εκείνη τη μοιραία μέρα που ξυπνάτε νιώθοντας τη μύτη σας μπουκωμένη και πονόλαιμο. Μην απελπίζεστε. Είναι λογικό να μην θέλετε να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με φάρμακα και καλό είναι να αναζητήσετε πιο φυσικές λύσεις. Υπάρχουν πολλές επιλογές που θα σας ανοίξουν τον δρόμο για την ευεξία, διατηρώντας την υγεία και την ασφάλεια του μωρού σας.
Γαργάρες με ζεστό νερό και αλάτι
Αν τα συμπτώματά σας περιλαμβάνουν πόνο στο λαιμό ή επίμονο βήχα, δοκιμάστε να κάνετε γαργάρες με χλιαρό αλατόνερο κάμποσες φορές την ημέρα. Παρέχει άμεση και καταπραϋντική ανακούφιση.
Ύπνος με το κεφάλι σας ελαφρά υψωμένο
Για εκείνες που πάσχουν από κρυολόγημα ή γρίπη, ένας καλός ύπνος είναι πολλές φορές από τα πιο δύσκολα πράγματα αλλά είναι απαραίτητο. Τα συμπτώματα είναι τόσο έντονα που ταλαιπωρούν τον οργανισμό το βράδυ και όλη τη νύχτα γεγονός που καθιστά δύσκολο να αναπνεύσει κανείς με ευκολία. Δοκιμάστε να στοιβάξετε μερικά μαξιλάρια και κοιμηθείτε με το κεφάλι σας ελαφρώς υψωμένο.
Εισπνοή του ατμού
Πάρτε βαθιές αναπνοές πάνω από ένα μπολ με βραστό νερό (όπως φαίνεται εδώ στην εικόνα) καθώς ο θερμός και ο υγρός αέρας βοηθάει τη συμφόρηση να χαλαρώσει.
Χρησιμοποιήστε ρινικές σταγόνες
Δεδομένου ότι αποτελούνται από αλατούχο διάλυμα, είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσει ρινικές σταγόνες για να μειωθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση και η φλεγμονή στη μύτη.
Πιείτε πολλά ροφήματα
Είναι σημαντικό να μείνετε ενυδατωμένες, πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό είναι να πίνετε ζεστά ροφήματα όπως το ντεκαφεινέ τσάι ή πράσινο τσάι με λεμόνι και μέλι. Τα ζεστά ροφήματα θα απαλύνουν μια ενδεχόμενη φλεγμονή του φάρυγγα και θα ανακουφίσουν τη συμφόρηση.
Φυσήξτε τη μύτη σας, συχνά
Ακούγεται πραγματικά χαζό, έτσι δεν είναι; Όμως, το φύσημα της μύτης σας κρατά τη βλέννα έξω. Κρατήστε λοιπόν τα χαρτομάντιλα κοντά.
Μην νομίζετε ότι όλα τα φάρμακα απαγορεύονται
Πολλοί γυναικολόγοι συμβουλεύουν τις έγκυες να μην παίρνουν φάρμακα κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Ωστόσο αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετώπισης τα αποσυμφορητικά ή τα αντιισταμινικά χορηγούνται. Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας.