Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και ήδη οι μυτούλες μας μυρίζουν αρώματα κανέλλας και πορτοκαλιού.
Τι λέτε λοιπόν να πάρετε τα παιδιά στην κουζίνα και να φτιάξετε όλοι μαζί χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια;
Υλικά (για ένα ταψί)
170-200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλιά γλυκού σόδα
½ κουταλιά γλυκού κανέλλα σκόνη
¼ κουταλιά γλυκού γαρίφαλο σκόνη
¼ κουταλιά γλυκού μαχλέπι σκόνη
60 γρ βούτυρο soft
60 γρ. σκούρα καστανή ζάχαρη ή ξανθή
2 κ. σ. σιρόπι αγαύης ή golden syrup ή αραιό μέλι ή ακόμα και σιρόπι από κάποιο γλυκό κουταλιού
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
Εκτέλεση
Στρώστε σε ένα ταψί, χαρτί ψησίματος. Στη συνέχεια κοσκινίστε το αλεύρι, τη σόδα, τα μπαχαρικά μέσα σε ένα μπολ.
Ρίξτε το βούτυρο και με τα δάχτυλά σας δουλέψτε το μίγμα. Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το ανακάτεμα. Συμπληρώστε το σιρόπι και το αυγό. Να έχετε υπόψη ότι η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει. Σε περίπτωση λοιπόν που κολλάει ρίξτε λίγο ακόμα αλεύρι.
Αλευρώστε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας που θα ανοίξετε φύλλο και ανοίξτε με τα χέρια ή με έναν μικρό πλάστη φύλλο μισού εκατοστού. Αν κολλάει ο πλάστης στη ζύμη, πασπαλίστε την με αλεύρι.
Τέλος κόψτε με κουπ πατ έλατα ή ότι άλλο χριστουγεννιάτικο σχέδιο θέλετε. Επαναλάβετε το ίδιο μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Ψήστε τα μπισκοτάκια στους 170 βαθμούς.