Μια συνταγή που θα λατρέψουν τα μωράκια από 7- 8 μηνών και άνω.
Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς φρέσκος
1 βαθύ πιάτο(καλά γεμάτο) τρίμμα από μουσκεμένο μπαγιάτικο ψωμί
2 κρεμμύδια
1 καρότο
1 μικρή ντομάτα
1 ματσάκι μαϊντανό
1 αβγό (προαιρετικά)
½ ποτήρι ελαιόλαδο
1-2 χούφτες νερό
Ρίγανη όση θέλετε
Εκτέλεση
Βάλτε τον κιμά σε μια λεκάνη απλώστε τον λίγο. Μουσκέψτε το ψωμί βυθίζοντάς το σε νερό, σουρώστε το και μετά τρίψτε μόνο την ψίχα στην ποσότητα που σας δίνει η συνταγή. Ρίξτε το τριμμένο ψωμί μέσα στο μπολ μαζί με τον κιμά. Με έναν τρίφτη τρίψτε πάνω στο μείγμα του κιμά τα κρεμμύδια, το καρότο και τη ντομάτα. Ψιλοκόψτε το μαϊντανό είτε στο μπλέντερ είτε στο χέρι και προσθέστε το στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Τέλος ρίξτε το αβγό, το ελαιόλαδο, το νερό, τη ρίγανη και προαιρετικά λίγο αλατάκι.
Αφού έχετε ρίξει όλα τα υλικά στο μπολ ζυμώστε το μείγμα και όταν ανακατευτούν τα υλικά καλά είναι έτοιμο.
Φτιάξτε τα μπιφτεκάκια και ψήστε τα όπως θέλετε: στο φούρνο, στη σχάρα, στο γκριλ κ.λ.π. και περιχύστε τα με λεμόνι.
Πηγή: mitrikosthilasmos.com