Το κέικ αυτό είναι κατάλληλο για μωρά. Η γλυκιά του γεύση προέρχεται αποκλειστικά από τις σταφίδες και τα άλλα φρούτα που περιέχει!
Υλικά
1 μεγάλο μήλο
1 φλιτζάνι σταφίδες
δύο-τρία ξερά σύκα
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ή φυτικό βούτυρο
1½ κουταλιά γλυκού κανέλα
1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
4½ κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Αλείψτε με λάδι ένα ταψάκι ή πυρέξ διαμέτρου 20εκ. και προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°.
Καθαρίστε το μήλο και πολτοποιήστε το στο μπλέντερ. Προαιρετικά μπορείτε να το μαγειρέψετε πρώτα λίγα λεπτά στον ατμό. Ψιλοκόψτε τις σταφίδες και τα ξερά σύκα στο multi. Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βράστε το λάδι ή το βιτάμ με τα φρούτα και την κανέλα για 7-8 λεπτά και βγάλτε το από το μάτι να κρυώσει λίγο.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ρίξτε το σιγά-σιγά στο μείγμα με τα φρούτα, ανακατεύοντας ελαφρά. Στρώστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 30 λεπτά.
Πηγή: mitrikosthilasmos.com