Είναι γεγονός ότι τα τσουρέκια δεν είναι από τις πιο απλές συνταγές που φτιάχνουμε για το Πάσχα.
Απαιτούν υπομονή, σωστή δοσολογία υλικών και χρόνο για να γίνει σωστά το ζύμωμα, ειδικά αν δεν έχετε μίξερ. Γι’ αυτό δεν πετυχαίνουν πάντα στο φούσκωμα, ή δεν είναι αφράτα, άλλα πικρίζουν.
Ωστόσο, τα τσουρέκια έχουν τα δικά τους μικρά μυστικά για να σας πετύχουν.
Δείτε παρακάτω τους τέσσερις βασικούς κανόνες για να πετύχουν τα τσουρέκια:
- Όλα τα υλικά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Το αλεύρι φροντίστε να το κοσκινίσετε προτού το προσθέσετε στα υπόλοιπα υλικά.
- Επίσης για να μην σας πικρίσει το τσουρέκι, θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στη μαστίχα και στο μαχλέπι να μη βάλετε περισσότερο από το προβλεπόμενο.
- Τα τσουρέκια τέλος απαιτούν καλό χτύπημα στο μίξερ. Υπολογίστε περίπου 10 λεπτά. Μέχρι δηλαδή το μείγμα να ξεκολλάει από τον κάδο. Αν το κάνετε με τα χέρια, θέλει πολύ περισσότερη υπομονή.
Τέλος, μην ξεχάσετε ότι το τσουρέκι πρέπει να φουσκώσει περίπου μισή φορά από τον όγκο του.
Αφού φουσκώσει, το βγάζετε και το αλείφετε με το αυγό πριν το ψήσετε!