Το βράσιμο των μακαρονιών θεωρείται μια πάναπλη συνταγή.
Κρύβει όμως τις δικές της παγίδες που πρέπει να προσέξετε για να μην σας λασπώσουν. Μπορεί να έχετε αγοράσει την αγαπημένη σας μάρκα, να έχετε τηρήσει το χρόνο βρασμού, κι όμως πάλι να σας έχουν λασπώσει και να μην είναι όπως ακριβώς τα θέλετε. Αυτό το «αιώνιο» πρόβλημα της μαγειρικής έχει τη λύση του και το μυστικό βρίσκεται στο σούρωμα.
Το βασικό, λοιπόν, είναι να μην τα ξεπλύνετε με νερό μετά το βράσιμο. Πρέπει να τα σουρώσετε και τα επαναφέρετε έτσι στην κατσαρόλα. Εκείνη τη στιγμή θυμηθείτε να βάλετε ένα φλυτζάνι με νερό και να ανακατέψετε καλά.Αν θέλετε να βουτυρώσετε τα μακαρόνια σας (ή να ρίξετε λάδι), το κάνετε πριν τα περιχύσετε με το νερό.