Ένα από τα αγαπημένα μαμαδίστικα γλυκά έχει τα μυστικά του.
Είτε έχουμε ένα στρογγυλό κέικ ή μία τούρτα και έρχεται η ώρα να το κόψουμε, το κάνουμε με τον παραδοσιακό τρόπο: κόβουμε τριγωνικά κομμάτια. Κι όμως ο τρόπος αυτός αποδεικνύεται λάθος, διότι έτσι το κέικ που περισσεύει, μέχρι να καταναλωθεί, ξεραίνεται. Το ίδιο ισχύει και με την τούρτα, η οποία στο ψυγείο ναι μεν διατηρείται φρέσκια, όμως, λόγω αυτού του τρόπου κοψίματος, οι άκρες ξεραίνονται.
Και ποιος είναι ο σωστός τρόπος; Κόβεται στη μέση ένα κομμάτι από τη μία άκρη στην άλλη και αυτό στη συνέχεια το κόβετε στη μέση για δύο μερίδες. Αν θέλετε περισσότερες, κόβετε πάλι με τον ίδιο τρόπο ένα κομμάτι. Έτσι, το κέικ στην ουσία το χωρίζετε στα δύο. Αυτά τα δύο μέρη, τα ενώνετε και αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι ένα λαστιχάκι για να τα κρατήσετε καλύτερα ενωμένα.
Τι πετυχαίνετε με αυτό το κόλπο; Να παραμείνει το κέικ φρέσκο μέχρι να το καταναλώσετε.
Δείτε το παρακάτω βίντεο για να καταλάβετε καλύτερα τον τρόπο.