Όταν ακούμε μπεσαμέλ, δικαίως στο μυαλό μας έρχεται το παστίτσιο ή ο μουσακάς. Αλλά και άλλα φαγητά. Και η αλήθεια είναι πως η μπεσαμέλ κάνει τη διαφορά στη συνταγή. Ωστόσο, επειδή δεν είναι εύκολη στην εκτέλεσή της και για να αποφύγουμε το παίδεμα, αλλά κυρίως το σοβαρό ενδεχόμενο είτε να σβολιάσει είτε να μην «δέσει», προτιμάμε την έτοιμη.
Αλλά τι να λέμε. Σαν τη σπιτική μπεσαμέλ δεν έχει. Γι’ αυτό κι εμείς σας έχουμε παρακάτω τα μυστικά για να σου πετύχει.
- Το βασικό. Η μπεσαμέλ απαιτεί ακρίβεια στην ποσότητα των υλικών, γι’ αυτό ακολουθήστε πιστά τη συνταγή.
- Φροντίστε να έχετε ετοιμάσει από πριν τα υλικά και τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσετε. Η μπεσαμέλ απαιτεί να είστε από πάνω, οπότε δεν θα πρέπει να τρέχετε στο ενδιάμεσο να βρείτε υλικά και να υπολογίζετε την ποσότητα.
- Στην αρχή, χρησιμοποιήστε μία ξύλινη κουτάλα για το ανακάτεμα. Μόλις το μείγμα αρχίσει να γίνεται ρευστό, πάρτε το σύρμα.
- Το συνεχές και καλό ανακάτεμα είναι από τα μεγάλα μυστικά της επιτυχίας.
- Χρησιμοποιείστε πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα. Πέρα από το ο, τι θα δώσουν καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα, βοηθάνε τη μπεσαμέλ να «δέσει» καλύτερα και πιο γρήγορα.
- Για να μη σας σβολιάσει, απομακρύνετε το ζεστό γάλα από τη φωτιά αφού βράσει και μετά προσθέστε το στο μείγμα.
- Σε περίπτωση που έχουν μείνει κάποιοι σβόλοι, περάστε την από ένα σουρωτήρι.