Η αλήθεια είναι πως πολλοί θεωρούν πως ο νεροχύτης είναι ένα από τα σημεία τους κουζίνας που δεν χρειάζεται συχνό καθάρισμα, μιας και σε αυτό πέφτουν συνεχώς νερά και σαπούνι. Ωστόσο, εκεί συγκεντρώνονται πολλά μικρόβια και υπολείμματα τροφών και για το λόγο αυτό, θα πρέπει να τον καθαρίζουμε σχολαστικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Το ιδανικό είναι να ασχολούμαστε επισταμένα μία φορά το μήνα ώστε να είναι πάντα καθαρός. Δοκιμάστε να ανακατέψετε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα με 1/4 φλυτζανιού αλάτι και ρίξτε το μέσα στον αγωγό. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με βραστό νερό.
Αυτό θα διώξει όλα υπολείμματα τροφών που έχουν μείνει μέσα στις σωληνώσεις και θα βοηθήσει στο να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες μυρωδιές.