Το κέικ είναι από τα εύκολα γλυκά και εκείνα που μαθαίνουμε πρώτα. Έχει διάφορες παραλλαγές και γεύσεις. Κι ενώ θεωρητικά είναι εύκολο στην εκτέλεσή του, ουκ ολίγες φορές δεν μας πετυχαίνει.
Κι αναρωτιόμαστε τι πήγε στραβά. Ωστόσο και το κέικ έχει τα δικά του μυστικά επιτυχίας. Δείτε παρακάτω τα πέντε βασικά:
Τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
Στη ζαχαροπλαστική το κάθε γραμμάτιο έχει τη σημασία του, γι’ αυτό και στο κέικ πρέπει να ζυγίζετε τα υλικά
Πρέπει να ανακατεύετε τα υλικά στον χρόνο που χρειάζεται. Εάν τα ανακατέψετε περισσότερη ή λιγότερη ώρα, ενδέχεται η υφή του κέικ να μη βγει όπως πρέπει
Δεν πρέπει να ανοίγετε τον φούρνο όση ώρα ψήνεται το κέικ
Όταν βγάλετε το κέικ από τον φούρνο, αφήστε το να κρυώσει τελείως μέσα στο σκεύος του. Και μετά το ξεφορμάρετε.