Όπως γνωρίζετε, το σωστό ψήσιμο στο φούρνο – είτε πρόκειται για φαγητό είτε για κάποιο γλυκό – έχει τα δικά του μυστικά. Για παράδειγμα, η σωστή θερμοκρασία, η σωστή σκάλα που θα βάλετε το ταψί, ο τρόπος ψησίματος, αλλά και ο ίδιος ο φούρνος της κουζίνας παίζουν τον δικό τους ρόλο.
Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτά τα μυστικά για το σωστό ψήσιμο. Παίζει ρόλο και το χρώμα του ταψιού που θα βάλετε το φαγητό ή το γλυκό σας.
Για παράδειγμα:
Το σκουρόχρωμο ταψί επειδή απορροφά περισσότερη θερμότητα, είναι κατάλληλο για τα φαγητά και τα αρτοσκευάσματα που θέλετε να ψηθούν πολύ καλά στο κάτω μέρος και να αποκτήσουν περισσότερο χρώμα εξωτερικά. Τα συγκεκριμένα ταψιά είναι κατάλληλα για πίτσες, πίτες και γενικότερα για φαγητά που θέλετε να είναι πιο ξεροψημένα,
Από την άλλη, το ανοιχτόχρωμο ταψί, επειδή απορροφά λιγότερη θερμότητα, ενδείκνυται για τα φαγητά που θέλετε να ψηθούν ομοιόμορφα.