Τα κανελόνια είναι από τα αγαπημένα φαγητά. Και όταν είναι γεμιστά με κοτόπουλο, γίνονται ακόμη πιο νόστιμα και λαχταριστά.
Τι χρειάζεστε:
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μικρά κομματάκια
1 συσκευασία (500γρ.) έτοιμα κανελόνια
2 φλ. μοτσαρέλα ή γραβιέρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κονσέρβες ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
½ φλ. μαϊντανό
½ φλ. άσπρο ξηρό κρασί
2 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. γάλα ημιάπαχο
1 συσκευασία (250γρ.) τυρί κρέμα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα ντομάτας
Ρίχνετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το μισό κρεμμύδι.
Προσθέτετε το καρότο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
Ακολούθως, βάζετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το μαϊντανό και αλατοπίπερο.
Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου και την αφήνετε να κρυώσει.
Τη βάζετε σε ένα γυάλινο μπολ. Καθαρίζετε το τηγάνι και ρίχνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Όταν κάψει σοτάρετε το υπόλοιπο κρεμμύδι και το κοτόπουλο.
Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, αλατοπιπερώνετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Για τη μπεσαμέλ
Βάζετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το αλεύρι, ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και προσθέτετε το γάλα.
Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει.
Βάζετε σε ένα μπολ τη μπεσαμέλ, τη μισή σάλτσα ντομάτας, το κοτόπουλο και το τυρί κρέμα και ανακατεύετε.
Καλύπτετε με λίγη σάλτσα ντομάτας τη βάση ενός ταψιού με διαστάσεις 35Χ25 εκ. γεμίζετε τα κανελόνια και τα τοποθετείτε ομοιόμορφα πάνω από τη σάλτσα.
Τα καλύπτετε με όση σάλτσα περίσσεψε. Πασπαλίζετε με το τυρί, σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
Ξεσκεπάζετε το ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 10-15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει το φαγητό.