Ένα από τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών αλλά όχι και τόσο υγιεινά είναι οι τηγανιτές πατάτες.
Μπορείτε όμως να δημιουργήσετε μια εναλλακτική συνταγή με πατάτες που είναι τραγανές απ’ έξω, ζουμερές από μέσα ενώ ταυτόχρονα έχουν μισές θερμίδες από τις τηγανιτές! Δείτε πώς θα τις μαγειρέψετε στο φούρνο.
Υλικά:
4-5 πατάτες
Ελαιόλαδο
Λίγο χυμό λεμονιού
ρίγανη
πάπρικα
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε τις πατάτες σαν να πρόκειται για τηγανιτές. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βάζετε επάνω στο ταψί τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνετε και τις πασπαλίζετε με πάπρικα και ρίγανη. Τις ραντίζετε με ελαιόλαδο και ανακατεύετε να πάει παντού. Τις ψήνετε για 20-25 λεπτά και είναι έτοιμες σαν να είναι τηγανιτές.