Τα παιδιά δεν τρώνε εύκολα το σπανάκι, παρόλο που ήταν το αγαπημένο λαχανικό του Ποπάυ. Η διατροφική του αξία όμως είναι σπουδαία. Πληθώρα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων προκύπτουν από την ανάλυσή του γι’ αυτό και είναι σημαντικό τα παιδιά να το συμπεριλαμβάνουν στη διατροφή τους.
Και μπορεί να αρνούνται να το φάνε σκέτο ή στη σαλάτα, ποιος θα πει όμως όχι στους σπανακοκεφτέδες;
Υλικά
- 1/2 κιλό σπανάκι στραγγισμένο
- 5 – 6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- Μπόλικο άνηθο ψιλοκομμένο
- Ένα αβγό
- Ψωμάκι μουλιασμένο σε κρασί, στραγγισμένο
- 1/4 τυρί φέτα τριμμένη
- Αλάτι – πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε καλά.
Αλευρώνετε τα χέρια σας, πλάθετε κεφτέδες – όχι πολύ μικρούς – και τους πατάτε λίγο να πλατύνουν.
Τους αλευρώνετε και τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά.